Kabartma tozu olmasa da olur! Pankekler puf puf şişecek, sarısıyla beyazını ayrı çırpın

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKabartma tozu olmadan da yumuşak ve kabarık pankekler yapmak hiç de zor değil. Bunun için yumurta beyazını ayrı çırparak köpürtmek etkili bir yöntem olabilir. Peki ama bu da yeterli değilse pankekler nasıl kabartılacak?

Karbonat ve yoğurt gibi malzemeler de kabarmaya yardımcı olan ürünlerdendir. Hamurun kıvamı ve pişirme süresi, sonucun lezzetli olması açısından oldukça büyük önem taşır. Peki ama kabartma tozu kullanmadan pankek nasıl kabartılır?

Kekleri ve dolayısıyla pankekleri de kabartmak için bir püf noktası vardır. Ekstra bir malzemeyle de değil! Yumurtanın beyazını ayrı çırpılarak köpürtmek bu işi halleder. Bu sayede pankek daha kabarık olur.

Pankekler için yoğurt ve ayran da kullanılabilir. Bu süt ürünleri, içerdiği asit sayesinde unla tepkimeye girerek hafif ve etkili bir kabarma sağlar.

Siz de pankek yaparken kabartma tozu kullanmak istemeyenlerdenseniz, karbonat ve birkaç damla limon ya da sirke ile kabartma etkisi göstererek istediğiniz sonucu elde etmek konusunda yardımcı olacaktır.

Hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Pankek hamurunuzun ne çok sıvı ne çok katı olması gerekir. Akışkan ama yoğun bir hamur hazırlamak her zaman en iyi sonucu verir.

Pankekleri orta ve düşük ateşte pişirmek, içinin tam pişmesini sağlar. Bu esnada da kabartma tozu kullanmadan yaptığınız pankeklerin kabarması kolaylaşır.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”