Patlıcanı mühürle, lezzeti zirveye taşı! Az yağlı bu tarifi sormayan kalmayacak

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKızartma derdi olmadan, lezzetini kaybetmeden hazırlanan patlıcan yemeği kızartmalardan çok daha lezzetli. Üstelik mutfakta fazla vakit harcamadan, az yağla muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz. İşte detaylar.

Eğer patlıcan yemeğini seviyor ve farklı alternatifler denemek istiyorsanız daha lezzetli ve sağlıklı bir tüyoyla tüm yemeğin lezzetini değiştirebilirsiniz. Üstelik uzun bir vakit harcamanıza hiç gerek yok.

3 orta boy patlıcan
1 köy biber
3 yeşil biber
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
80 gram kaşar
Yarım fincan sıvı yağ

Bu tarifin en büyük farkı, patlıcanları kızartmak yerine mühürleyerek lezzetlendirmek. Patlıcanları soymadan, iri küpler halinde doğrayın. Biberleri de aynı şekilde büyük parçalar halinde kesmeniz gerekiyor. Köy biberi ve yeşil biberlerin karışımı, yemeğe hem renk hem de tat katıyor. Dilerseniz kapya biberle ekstra bir renk dokunuşu yapabilirsiniz.

Tavanızı ocağa alın ve yarım fincan sıvı yağı ekleyin. Yağın hafifçe ısınmasını bekleyin. Patlıcanları yağla buluştururken nazikçe karıştırın ki her tarafı yağla kaplansın. Burada kilit nokta, tavanın kapağını kapatmak. Kapak, patlıcanların kendi suyuyla pişmesini sağlarken mutfağınıza yağ sıçramasını da önlüyor. Orta ateşte 2 dakika pişirdikten sonra patlıcanları karıştırabilirsiniz.

Birkaç dakika sonra ateşi biraz kısın ve patlıcanların yumuşacık, neredeyse hamur gibi bir kıvama gelmesini sağlayın. Bu aşamada patlıcanlar suyunu salacak ve yağı emecek. Ortalama 3-4 dakika sonra patlıcanlar hazır olacak. Şimdi sıra, bu yemeği efsane yapan karışımı hazırlamakta.

Lezzetli bir sos hazırlamak için bir kâsede 4 yumurtayı kırın. Üzerine baharatları, ince kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kaşar miktarı yaklaşık 60-70 gram olabilir. Tüm malzemeleri güzelce çırpın ki baharatlar ve yumurta iyice birbirine karışsın. Pişirdiğiniz patlıcan ve biberlerin bir kısmını ayırarak görsellik için kullanabilirsiniz.

Kalan sebzeleri yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın. Tavanızda kalan yağı kullanacağız. Karışımı tavaya dökün ve spatula yardımıyla düzgünce yayın. Üzerine ayırdığınız patlıcan ve biber parçalarını dekoratif bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Sonrasında tavanızı orta ateşe alıp kapağını kapatabilirsiniz. 6 dakika sonunda tavayı kontrol edebilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”