SABAHLARI BİR KAŞIKLA GELEN ŞİFA: Tansiyonu Dengeliyor, Sindirimi Kolaylaştırıyor, Toksinleri Atıyor! Faydası Say Say Bitmiyor

Haberin DevamıHaberin Devamı




Üzümden gelen şifa, sirkeye dönüşünce de ortaya tam bir mucize çıkıyor. Özellikle doğal yollarla fermente edilen üzüm sirkesi, bağırsak dostu bakterilerin çoğalmasına yardımcı olarak sindirim sistemini adeta yeniden yapılandırıyor. Antioksidan yönünden de oldukça zengin olan üzüm sirkesi, hücre yenilenmesini destekleyip, yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor. Kan dolaşımını düzenleyici etkisiyle ise kalp sağlığı için de iyi bir yardımcı. Ayrıca karaciğeri temizlemeye destek olduğu için detoks etkisi yaratabiliyor. Yaz aylarında hafif yemeklerin yanında tüketildiğinde de mideyi rahatlatma özelliği var. Üstelik saçlara da çok iyi geliyor. Su ile birlikte karıştırılıp, durulama suyu olarak kullanıldığında saçlara parlaklık kazandırabiliyor. Kısacası üzüm sirkesi, sadece yemeklerin değil, bedenin de dengesini sağlayarak, sağlığımıza hem içten hem de dıştan katkı sunuyor diyebiliriz. NAR SİRKESİNİN GÜCÜYLE TANIŞIN! Narın kendisi zaten başlı başına bir antioksidan kaynağı. Sirkesi ise bu güçlü etkileri daha yoğun ve kullanılabilir hale getiriyor. Nar sirkesi, damarları rahatlatarak kalp sağlığını destekliyor ve tansiyonu dengelemede yardımcı oluyor. İçeriğindeki doğal asitler sayesinde antibakteriyel ve antiviral özellikler göstererek; bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncini artırmak için doğal bir takviye olarak kullanılabilir. Ayrıca kilo vermek isteyenlerin de dostu. Çünkü yemeklerden önce suyla seyreltilip içildiğinde tokluk hissi sağlayabiliyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda cilt için tonik olarak da kullanılabiliyor. Kısacası nar sirkesi, hem iç organları hem de dış görünümümüzü olumlu etkileyen, çok yönlü bir doğal destektir.

Adını sık duymuyor olabiliriz ama Hindistan cevizi sirkesi, son yıllarda özellikle sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeyi hedefleyenlerin gözdesi haline geldi. Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan bu sirke, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor. Diyabeti olanlar için oldukça faydalı bir alternatif. Aynı zamanda içeriğindeki prebiyotikler, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. Potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin olması da cabası. Egzotik bir tada sahip olan bu sirke, özellikle detoks içeceklerinde kullanıldığında vücut pH’ını dengeleyici etki gösteriyor. Üstelik ciltteki kızarıklıklara ve saç derisindeki kaşıntılara karşı da yatıştırıcı etki sunuyor. ŞİFAYI UZAKTA ARAMAYIN! SİRKE HEP YANINIZDA Gördüğünüz gibi sirke sadece bir salata malzemesi değil, aynı zamanda sağlığımızı destekleyen bir yaşam arkadaşı. Her bir çeşidi farklı faydalarla dolu ve doğal içeriğiyle vücudumuza katkı sağlıyor. Elma sirkesiyle güne enerjik başlayabilir, üzüm sirkesiyle bağışıklığınızı güçlendirebilir, nar sirkesiyle kalbinizi koruyabilir, Hindistan cevizi sirkesiyle sindirim sisteminizi destekleyebilirsiniz. Elbette, her doğal üründe olduğu gibi sirkeyi de kararında ve doğru şekilde kullanmak önemli. Aşırı tüketim mide rahatsızlıklarına neden olabilir, aman dikkat. Şimdi mutfağınıza dönün ve o sirke şişelerine bir kez daha bakın. Belki de aradığınız şifa, her sabah içeceğiniz bir bardak suya katılan birkaç damla sirkede saklı olabilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”